Livskvalitet kan vara så mycket

13 mars 2020 patrick pettersson
Livskvalitet kan vara så mycket

Att uppnå en vardag med livskvalitet är något de flesta strävar efter. Vad livskvalitet är varierar förstås från person till person, men alla kan nog stämma in i att hälsan är en stor del i ekvationen. Kanske kämpar du på i tystnad eller bär på oro och smärta för att du tror att du själv bär skulden till att du mår som du mår. I många fall är orsaken något som går att jobba bort eller undvika och genom att ta tag i det kan din livskvalitet öka avsevärt. Ett hett tips är att konsultera en fysioterapeut, eller sjukgymnast som de hette förr. Ta saken i egna händer och boka ett möte redan idag.

 

Bredden i yrket

När du vänder dig till en fysioterapeut kan du få både förebyggande och åtgärdande hjälp. De kan hjälpa dig att hitta orsaken till dina problem och varifrån smärtan kommer i vardagen. Sitter du illa, utför du statiskt eller på annat vis skadligt arbete eller rörelser? Har det uppkommit irritation och inflammation eller behöver du kanske stärka dig muskulärt? En fysioterapeut kan allt om hur kroppen är uppbyggd och hur den påverkas av olika saker. Genom att undersöka och testa din rörlighet kan de oftast identifiera orsaker och hjälpa till med stärkande träning och rehabilitering. Läs mer här http://www.slottspraktiken.se/.

 

 

Åtgärda och förebygga

En sjukgymnast i Köping kan hjälpa dig på arbetet, på fritiden och även om det gäller idrottsskador och annat du råkat ut för. Som du säkert känner till kan de hjälpa till med rehabilitering och träning. I vissa fall kompletterar man med behandling via akupunktur, ultraljud och liknande. Till skillnad från en läkare, som oftast behandlar en skada som redan uppstått, kan fysioterapeuten förebygga. Denne kan även se till att en läkt skada inte uppstår igen med hjälp av träning och nya rörelsemönster.

Fler nyheter