Blommor lyfter hela rummet

06 mars 2020 william eriksson
Blommor lyfter hela rummet

Levande blommor blir väl alla glada av att få. Att se en färgglad bukett eller en blommande krukväxt i ett hem gör lyfter lätt humöret och hela dagen. När gav du någon en blomma sist? Eller när köpte du senast blommor till dig själv? Ett så enkelt sätt att lyfta hela hemmet och inredningen – få användning för den fina vasen du ärvt av mormor och känna att du verkligen unnar dig. Olika säsonger har olika blommor. Just nu, på våren, gläds vi av kraftiga tulpaner med sina starka stjälkar och djupa färgtoner. En rosa lite försiktig eller en knalligt orange, kanske köpa en mixad bukett.

 

En hälsning till mor

Lagom till mors dag i slutet av maj köper vi kanske en bukett rosor eller en blandad bukett av sommarblommor. Vilket det blir beror förstås på tycke och smak, på vem du är och vilken relation ni har. För att säga något med blommor sägs ju ha olika betydelse i alla fall utifrån färg. En gul blomma kommunicerar glädje, att du är som solen i personens liv. Den rosa blomman står för kärlek och evig trohet medan den djupt röda är symbolen för att sakna någon innerligt.En bukett med blå, vita och röda blommor används vanligen i samband med frieri. 

 

 

Rädd att göra fel

Oroar du dig över all symbolik och är rädd att ge fel antal av blomman eller rentav fel färg? Besök din blomsterhandlare och be om hjälp att välja blommor till din bukett eller att köpa blomsterbud som de levererar hem till personen i fråga. Beroende på vilken anledningen är finns ofta färdiga förslag på buketter eller kombinationer av blommor i järfälla, i butiken eller på http://kallhallsblommor.interflorabutiker.se/. Oroa dig inte – floristen är utbildad och proffs på blommornas språk – se till att anlita hen och säg det med blommor.

Fler nyheter