Att skaffa husdjur

Att skaffa husdjur

Hur gammal kan en katt bli? Hur ofta måste man gå ut med hunden? Vilket husdjur är bäst för små barn? Det är kanske frågor som man bör ställa sig innan man skaffar sig ett husdjur. Sällskapsdjur är viktiga i alla åldrar. De ger sällskap, motarbetar stress och barn kan lära sig ansvar. Men ett djur måste tas om hand väl och regelbundna besök hos exempelvis en Veterinär i Hässelby ingår i djurets omvårdnad. Man måste vara beredd på att lägga tid på sitt husdjur och se till djurets bästa först och främst.

 

Inga djur vill vara ensamma

Att skaffa hund kan helt och hållet ändra ens livsstil. Den kan och får inte lämnas ensam allt för länge och den behöver motion och sällskap så det är ett stort ansvar. Även om katter är mer självständiga så behöver de sällskap och stimulans. Inte heller de får lämnas ensamma utan tillsyn i allt för många timmar. Detta är något som är reglerat i djurskyddslagen. Har man balkong måste man också sätta upp ett nät så att katten, som är ett nyfiket djur och tycker om att klättra, inte kan ramla ner och skada sig. Skulle så ändå ske är det viktigt att ta katten för en kontroll hos en veterinär.

 

 

Skaffa aldrig bara ett marsvin

Även en kanin kan vara ett bra sällskap då de ofta är ganska så keliga. Hamstrar likaså, speciellt om man som hamstern är en nattsuddare då den i stället sover på dagen. Marsvin trivs inte att vara ensamdjur och behöver därför en marsvinskompis. Så bestämmer man sig för att marsvin passar bäst som husdjur ska man skaffa två. Det är inte bara hundar och katter som kan behöva besöka en veterinär utan även marsvin kan bli sjuka. Man kan också få hjälp med att klippa marsvinets klor hos veterinären.