Även våra kära husdjur har rätt till bra vård

26 februari 2020 jonas olsson
Även våra kära husdjur har rätt till bra vård

Precis som vi människor gärna vill träffa samma läkare vid våra sjukbesök så mår även våra djur bäst om de träffar en och samma veterinär. När man tar sig an ett djur blir man ansvarig för dess välmående såsom hälsa, näring och veterinärvård. Ett djur kräver tid. Skaffar man ett husdjur måste man kunna tillgodose den uppmärksamhet och motion som det kräver; annars kommer inte djuret att må bra. Man måste även vara insatt i vilket näringsbehov djuret har . Utan rätt näring är det större risk att sjukdom uppstår. Det finns också vissa livsmedel som kan vara rent skadliga för exempelvis hundar. Några exempel är choklad och lök. Det är inte sällan som hundägare söker akut veterinärvård för just detta.

 

Utgå från djurets behov vid val av veterinär

Då man väljer veterinär ska man se till vilka behov husdjuret kan tänkas ha. Titta även på vilka tjänster veterinären erbjuder förutom de grundläggande behoven såsom hälsokontroll, regelbundna vaccinationer och tandvård. Kanske erbjuds pälsvård och träning? Går det att få vård mitt i natten och på andra obekväma tider? Sker eventuella telefonsamtal direkt med veterinären eller med annan personal? Och hur mycket kostar ett veterinärbesök som innefattar de grundläggande behoven? 

 

 

En skicklig veterinär hanterar ert djur på ett lugnt och tryggt sätt

Välj en veterinär som ni känner förtroende för och som inte ligger alltför långt bort utifall att besöket någon gång måste ske akut. Självklart ska veterinären även klara att hantera ert djur på ett lugnt och tryggt sätt. Bor man i Söderort bör man kanske välja en veterinär i Hässelby. Det bör också vara en välutrustad klinik med röntgenapparat och med labb så att blodprover kan tas och analyseras på plats. Att kliniken är ren och välstädad är också viktigt. Bäst är att fråga runt bland vänner om de kan rekommendera någon veterinär.

Fler nyheter