Batterier som varar i åratal

12 december 2019 jonas olsson
Batterier som varar i åratal

Att ladda en bil, en gräsklippare, en mobil, en dator, en eltandborste eller batteriet till ett handverktyg, är inte ovanligt. Det är något man gör utan att ens fundera på det. Men det är faktiskt så att alla slags batterier som man använder till alla typer av hjälpmedel, leksaker med mera, också finns som laddningsbara. De kostar ungefär samma som engångsbatterier men eftersom de har så lång livslängd så blir de i längden oerhört mycket billigare, och det är bara en av alla fördelar med laddningsbara batterier som man kan införskaffa bland annat på https://batterionline.se/.  

 

Batterifakta

Laddningsbara batterier, även kallade sekundära batterier, har precis samma funktioner som engångsbatterier. Det vill säga de omvandlar kemisk energi till elektrisk energi. Skillnaden mellan de två olika slags batterierna är att man helt enkelt skapat de laddningsbara batterierna med en möjlighet att laddas upp. Det betyder att de också kan omvandla elektrisk energi till kemisk energi. Eftersom det idag finns en uppsjö av eldrivna apparater i våra hem och på våra arbetsplatser, så blir behovet större och större för olika slags batterier och utveckling av dessa.  

 

 

Varför laddningsbara batterier?

Laddningsbara batterier har en mängd olika fördelar framför engångsbatterier. En är att när man väl köpt batterier en gång så behöver man aldrig köpa batterier igen. Den frenetiska jakten på att rota i lådor och se över alla elektriska prylar i hemmet i sökandet på ett batteri till fjärrkontrollen, kan vara över. Likaså att stå i affären och ha glömt vilken storlek man skulle köpa, och komma hem för att upptäcka att man köpt fel. Det besväret är över när man en gång köpt laddningsbara batterier. Men allra bäst är förstås att man besparar miljön stora mängder farligt avfall och tänk vad mycket roligt man kan göra med pengar man sparar på att inte  längre fortsätta köpa batterier.

Fler nyheter