Dags för en ny frisyr?

04 januari 2020 jonas olsson
Dags för en ny frisyr?

Nu inför hösten är det många som vill ta tillfället i akt att pigga upp med en ny frisyr. Vi har alla varit med om tillräckligt många ”hemmafixarfiaskon” för att inse att en frisör är det bästa alternativet – oavsett om du färgar, klipper eller gör både och.

Med hösten kommer också de varma tonerna fram och för den vågade kan det vara läge att ta sig an säsongens färg ”levande korall” som för tankarna till sprakande och exotiska orange/rosa/röda toner. 

 

Att välja rätt frisör

Många av oss tenderar att gå till samma frisör, som vi känner och litar på, eftersom vi ogärna vill hamna i en situation där vi lämnar salongen med en mössa som inte åker av förrän 2–3 månader senare. 

En av de många fördelarna med sociala medier är att de ger oss möjligheten att spana in frisörers tidigare klipp- och färgningar och därefter besluta i vems händer vi vågar lämna över vårt hår. Har du en tydlig bild över hur du vill ha ditt hår så kanske detta räcker, men för en som vill prova på något nytt kan det vara en god idé att hitta en frisör som ser till helheten. Det vill säga, en frisör som ser vad som passar din stil, ansiktsform och hårtyp. Studio 22 är en sådan frisör i Linköping.

Prisbild

Det kan absolut vara värt att lägga lite extra pengar på att verkligen få till den frisyr man är ute efter. Ett tips är däremot att undersöka priserna innan man bokar in en tid för att se om de är marknadsmässiga. Givetvis spelar erfarenhet och bra produkter in i priset, så ta det i beaktning. Men om du ska kunna gå tillbaka och behålla din nya frisyr bör priset vara i relation till vad du har möjlighet att betala.

Fler nyheter