En sjukförsäkring som kan se till att du inte förlorar lika mycket pengar på att vara sjukskriven

03 januari 2021 Cecilia Olsson

editorial

Vi blir alla sjuka emellanåt, skillnaden är hur ofta samt hur allvarligt sjuka vi blir. En förkylning lite då och då under vinterhalvåret är verkligen inget som hör till ovanligheterna och även lättare influensa och någon form av magsjuka är något som många får stå ut med. Detta är sjukdomar som i regel går över på en vecka eller två, men det finns även sjukdomar så gör att man blir frånvarande från jobbet betydligt längre än så. Man ska inte behöva gå till jobbet sjuk och därför är det bra att se till så att man rent ekonomiskt klarar av att vara sjukskriven.

Sjukförsäkring som kan underlätta vid sjukskrivning

En arbetsgivare betalar i regel ut sjuklön i två veckor när man blivit sjuk, efter det är det Försäkringskassan som ska betala ut pengarna. Sjuklön och sjukpenning är dock inte lika höga som den ”vanliga” lönen vilket kan ställa till det ekonomiskt, något man verkligen inte behöver när man redan har besvär med hälsan. För att dryga ut kassan lite extra så kan man ansöka om sjukförsäkring från Afa Försäkring.

Sjukförsäkring

En komplettering till sjukpenningen 

Sjukförsäkringen från Afa Försäkring är en komplettering till sjukpenningen man får från Försäkringskassan. För att försäkringen ska börja gälla så krävs det bland annat att man varit anställd i sammanlagt 90 dagar samt att man har en sjukpenninggrundande inkomst från Försäkringskassan. Det går att läsa mer om vad som krävs på Afa Försäkrings hemsida där man också ansöker om sjukförsäkringen. 

Det går att tillgodoräkna tidigare anställningar 

Det är tillåtet att räkna med tidigare anställning hos arbetsgivare som tecknat försäkringsavtal om sjukförsäkringarna AGS eller AGS-KL, ITP eller KTP när man ska räkna ihop hur länge man varit anställd. Man kan räkna med anställningar under två år innan den nuvarande anställningen. Kika in på www.afaforsakring.se för att se vilka möjligheter du har att få ut extra pengar under sjukskrivningen.  

Fler nyheter