Extrapengar i smyckeskrinet

14 mars 2020 patrick pettersson
Extrapengar i smyckeskrinet

Om man behöver extra pengar men inte vill ta lån, kan man istället fundera över vad som samlats i smyckeskrinet under åren som gått. Sälja guld är ett av de vanligaste sätten att snabbt skaffa likviditet istället för att ta lån. Många har guld som man kanske aldrig använder eller som man till och med glömt bort att man har. Om det är ett smycke som är viktigt av sentimentala skäl så finns det möjligheten att man kan gå till en pantbank för att belåna det man har. Men om man inte har några känslor för guldet så kan man istället passa på att sälja det.

 

Vem som köper ädla metaller

När man bestämt sig för att sälja sitt guld så kan man göra en enkel sökning på internet för att hitta vilka man har att välja på som inköpare. En del har specialiserat sig på inköp av ädla metaller, en del är guldsmeder som behöver material för att göra nya smycken och även företag som pantbanker kan ibland köpa loss smycken och guldmaterial om man vill.

 

Woman Touching Gold Necklace

 

Hur det går till

Om möjlighet finns så kan man ha lite koll på vad guldet står i för pris innan man uppsöker en köpare. Seriösa köpare följer guldpriset och därför brukar det inte skilja så mycket på vilken summa man kan få. Hur man väljer köpare kan istället bero på vem som vill köpa och vem som finns i närområdet. Det finns även möjlighet att sälja guldet via tjänster på internet, om man så önskar. Vid mötet med köparen kontrolleras guldets äkthetsgrad och vikt. Därefter erbjuds summan som köparen vill ge för det guldet som man vill sälja. Är det ett vackert smycke så får man fundera på om man istället vill sälja det helt. När affären är klar får man visa upp legitimation så inte guldet är stöldgods.

Fler nyheter