Framtidens handel är digitaliserad

07 mars 2020 william eriksson
Framtidens handel är digitaliserad

För oss som lever med internet dagligen är det nog svårt att förstå att det faktiskt fanns de som hävdade att internet bara var en fluga. En tillfällig trend som var övergående och snart skulle bytas ut mot något annat. Idag är internet integrerat med det mesta vi sysslar med, inom både nytta och nöje. Det gäller även handeln, och när man idag pratar om produkter, tjänster eller information som köps, byts eller säljs över internet eller andra datornätverk, kallar man det e-handel, elektronisk handel.

 

Hur man kan handla på nätet

Den e-handel som man som konsument framförallt kommer i kontakt med är nätauktioner eller handel via nätbutiker. Betalningen sker oftast med antingen kreditkort, faktura, postförskott eller direktöverföring till bank. Fördelarna med e-handel är många. Eftersom nätbutiker varken behöver betala hyra för en dyr och flådig butikslokal eller ha särskilt många anställda, är det ofta billigare att driva e-handel än att ha en traditionell butik. Med detta följer också att öppettiderna är mer generösa. Ja, det vanligaste är att nätbutiker har öppet dygnet runt. Som konsument är det också lättare att få en överblick över varorna genom att klicka sig fram och söka på det man är ute efter jämfört med att riva runt i en fysisk affär.

 Vem som helst kan starta upp en e-handel

Hur bär man sig då åt om man själv vill starta upp en e-handel? Det enklaste är att kontakta ett företag som sköter det praktiska åt en, så att man själv kan fokusera på sina idéer. Det finns bland annat en e-handel byrå i stockholm som man kan kontakta om man vill ha hjälp med digitala system och betallösningar. Det finns en hel del att tänka på när man vill komma igång, så det är en god idé att ta hjälp av ett proffs i ett tidigt stadium.

Fler nyheter