Gör flytten enkel och lätt

10 mars 2020 patrick pettersson
Gör flytten enkel och lätt

Att flytta kan var tungt och bökigt. Eller enkelt och smidigt. I alla fall om man anlitar en flyttfirma. Man kan välja att få hjälp med bara de tunga möblerna eller med allt som berör flytten. De flesta flyttfirmor kan också hjälpa till med nedpackning och emballering. Detta kan vara bra speciellt med ömtåliga saker som porslin. Väljer man att packa själv kan det vara bra att veta att chansen för att tallrikarna inte går sönder är större om de ställs på högkant. Det är nämligen så alla kunniga flyttfirmor packar porslin. 

 

Flytta viktiga dokument och värdesaker själv

Den stora fördelen med att anlita en flyttfirma är att flytten blir enkel och smidig. Man slipper tunga lyft eller att ta hjälp av vänner. I stället kan man koncentrera sig på all annan planering som behövs då man flyttar. Det finns dock några saker som man själv måste packa och ta ansvar för då man anlitar en flyttfirma. Det är exempelvis viktiga papper, smycken och värdesaker. Det vill en flyttfirma helst slippa att befatta sig med. Likaså krukväxter som de inte kan garantera livet på.

 

 

Boka flyttfirma i god tid

Då man anlitar en flyttfirma har man möjlighet att använda sig av det så kallade RUT-avdraget och dra av en del av arbetskostnaden. Det behöver alltså inte bli så dyrt att ta hjälp med flytten. Viktigt är dock att man bokar en flyttfirma i god tid då de behöver ha viss framförhållning. Oftast så ber man om kostnadsfria offerter från ett par olika firmor innan man bestämmer sig. Att anlita någon som har försäkring om något skulle gå sönder och som har kollektivavtal för alla anställda är viktigt. Det finns flera oseriösa företag inom branschen och det är därför viktigt att gynna dem som arbetar seriöst. Som exempelvis http://www.stadsbuds2an.se.

Fler nyheter