Inred med blommor

21 oktober 2019 Lily Hansen
Inred med blommor

Att förgylla sitt hem med vackra inslag från naturen är ett fantastiskt sätt att göra hemmet mer hemtrevligt och levande. Endast fantasin sätter gränser och man kan inreda med allt från gröna växter till vackra blommor. Just nu är den stora trenden torkade blommor. Detta var en trend som gick starkt under 90-talet och som nu har kommit tillbaka med full kraft och i alla möjliga former. Förutom att det ger en otroligt vacker dekoration och skapar en nästan sagolik känsla så håller de även mycket längre och kan bli en mer beständig del av din inredning.  

En del blomsterbutiker säljer färdigtorkade blommor, men det är ingen svår konst att torka blommorna själv och då ökar dessutom dina valmöjligheter.

 

Så torkar du blommor hemma

Blommor med mjuka stjälkar ska man helst undvika att torka, som exempelvis tulpaner, då de lätt ruttnar. I övrigt är det i princip fritt fram att torka. De flesta blommorna kan du torka direkt i en tom vas men har blomman ett tyngre blomhuvud så torkas den med fördel hängande upp och ner. Se bara till att sätta något mellan stjälken och väggen så att blomhuvudet inte blir platt på väggsidan. 

När du torkar i en vas så försök att ha lite rum för blommorna så att de kan ta en fin form vid torkning. Ett annat tips är att torka blommorna direkt efter inköp, då blir de som finast.

 

Tips

När du sätter ihop en snygg bukett så får du gärna mixa blommor och växter med olika färg, form och textur. Blommor med större blomhuvuden mixas med fördel med mindre, såsom brudslöja. Mixa även gärna in exempelvis bomullskvistar och torkad havre för en fin kontrast.

Det finns flera ställen där du kan hitta dina färska växter och blommor men här kommer ett tips på Blommor i Ronneby

Fler nyheter