Konsten att bli en framgångsrik frisör

13 juli 2019 jonas olsson
Konsten att bli en framgångsrik frisör

Som frisör har du såväl praktisk som teoretisk utbildning och i många fall en stor erfarenhet. Detta är givetvis en första förutsättning för att bli en duktig och framgångsrik frisör, men det finns ännu en komponent som är nog så betydelsefull och det är de produkter du använder! Det är viktigt att de färger och stylingprodukter du använder när du behandlar dina kunder är av hög kvalitet, annars kan ditt gedigna arbete leda till resultat som du som frisör inte känner dig nöjd med och som i värsta fall gör att inte heller din kund känner sig nöjd.

 

Etablera en trygg relation med en bra frisörgrossist

Det är minst sagt en djungel att navigera i när det gäller färger, behandlingar och andra produkter. Ett tips är att etablera en trygg kontakt med en frisörgrossist som kan ge dig information om de senaste produkterna och de produkter som passar just dig och din kundkrets. Den frisörgrossist du skapar en bra relation till kan då få en speciellt stark förståelse för vad just du söker och behöver och ser till att utbudet fyller alla dina och även dina kunders behov. Du vill att den färg du applicerar ska hålla både lyster och kulör så länge som möjligt, och du vill kunna erbjuda behandlingar som skyddar och bevarar färgen i kundens hår.

 

Bra produkter behöver inte svida i plånboken

Bra produkter behöver inte kosta skjortan om du hittar rätt frisörgrossist. Din grossist bör kunna erbjuda bra saxar, möbler  och produkter som alltid håller högsta kvalitet till ett överkomligt pris. Detta är saker som bidrar till att du kan utöva ditt specifika hantverk på bästa sätt. Val av en bra frisörgrossist leder till bra produkter, som i sin tur leder till att du med lätthet kan göra ett fantastiskt arbete och få resultat som gör dina kunder nöjda!

Fler nyheter