Körglädje med väghållningssats och coilovers

Körglädje med väghållningssats och coilovers

Bilentusiaster som vill utrusta sin bil lite extra, väljer ofta att köpa topplagringar, fjäderbensstag, luftfilter, väghållningssatser och coilovers för att kontrollera bilens köregenskaper. Med utrustning, tillverkad av TA-Technix, får man mycket bra prestanda till ett konkurrenskraftigt pris. De som grundade TA-Technix är själva stora bilentusiaster, och de prioriterar körglädjen något alldeles oerhört. Det är coolt att kunna köra en vanlig bil och ändå ha känslan av att man kör en sportbil. Det är därför dessa produkter har blivit så populära, och de håller också en hög kvalitet, trots att de är prisvärda. 

 

 

Topplagringar behöver bytas

Topplagringarna slits mycket, och därför får man vara observant på när de behöver bytas. Om du hör ett ”klonk”-ljud från fjädringen när du kör över ett gupp, eller om det tjuter när du svänger, ja då är topplagringarna förmodligen utslitna. Man kan också uppleva att det rasslar och att man har sämre kontroll. TA-Technics produkter har en heavy-duty konstruktion, så de är ett riktigt bra alternativ till originaldelar. Unna dig lyxen av att köpa bra utrustning till din bil, så att den känns ännu mer exklusiv, men till ett vettigt pris. 

 

 

 

Sänk bilen med coilovers

Coilovers är också mycket populära, och gör att man kan sänka bilen med upp till 120 mm. Kör man lågt får man bättre väggrepp och mindre luftmotstånd och turbulens under bilen, och därför går det åt mindre bränsle. Dels är man ute efter köregenskaperna, men man vill också ha ett coolt och strömlinjeformat utseende på bilen. Det känns som att köra en sportbil, helt enkelt, och man justerar lätt höjd och fjädring. Coilovers är en kombination av fjäder och stötdämpare. De finns i olika prisklasser, men är relativt billiga. Man väljer coilovers som passar till bilmodell och bilens axeltryck. När man gör bilbesiktning, ska man ha med sig TÜV-certifikatet för att visa att utrustningen är godkänd.