Körplåt ger säker framkomlighet

05 februari 2020 william eriksson
Körplåt ger säker framkomlighet

När en väg är för dålig, eller för smal, så att man inte kan komma fram där med tunga fordon, finns det ett sätt att köra där ändå. Man kan lägga ut körplåtar, som är metallplattor som man kan lägga ut i bredd, så många som behövs. Det är ett smart sätt att komma fram med maskiner för entreprenad. Det kan vara ett nybygge, där marken omkring inte är riktigt färdig ännu, eller att man ska passera över galler i närheten av boskap. I naturen kan det vara sankt eller ojämnt, och det är praktiskt att kunna ta sig förbi utan att maskiner skadas eller välter.

 

Känsliga ytor bevaras bättre

Ska man köra med tunga maskiner över till exempel en gräsmatta man är rädd om, är det också väldigt bra att lägga ut en körplåt. Har man en maskin som ska stå stilla länge vid en fastighet, hindrar en körplåt att den gör skada på underlaget. Den står också plant hela tiden, och det är viktigt när ett arbete ska utföras. Körplåt är en bra uppfinning, och oftast hyr man dem för den period de behövs. Givetvis kan man också köpa körplåtar om man ofta har behov av dem i sin verksamhet. Du köper dem från en välsorterad stålfirma, som till exempel Steelpro Sweden AB, experter på stål.

 

 

Arbetssäkerhet med körplåtar

Även för dem som arbetar med tunga maskiner, är det tryggt att lägga ut körplåtar. Risken för arbetsskador minimeras betydligt, och man får en säker framkomlighet. Körplåtarna är ca två meter breda och 4 – 6 meter långa. Tjockleken brukar vara ca 3 cm. Kontakta ett proffsigt stålföretag, så kan du lätt hyra det antal plåtar du behöver. Lägg dem jämte varandra, så täcker de en hur stor yta som helst. De passar för alla uppdrag där marken och maskinerna kräver lite extra stöd.

Fler nyheter