LED förbättrar livet för dina akvariefiskar

30 april 2022 jonas olsson

editorial

Du som har akvariefiskar är säkert mån om deras välbefinnande, både på det fysiska och det psykiska planet. Självklart ger du dem rätt mat i rätt mängd vid rätt tillfälle. Men har du tänkt på hur de har det med ljus? Du släcker säkert taklampan när du lämnar hemmet på morgonen. Och så simmar de runt där i mörkret resten av dagen.

Stackars fiskar. Det riktigt skär i hjärtat på alla fiskägare vid tanken på att någon skulle ha missat att tänka på att ge dem en ordentlig belysning. Naturligtvis vill även fiskar se vad som händer runt omkring dem. Har du inte redan surfat in på ledmegastore.se är det alltså hög tid att du gör det. 

Låt LED lysa upp akvariet

Du kan gå direkt till adressen https://ledmegastore.se/akvarier/3454-88-110-cm-akvarie-armatur-25w-led-vitblaa-justerbar.html om du letar efter en bra LED-belysning till ditt akvarium. Dina fiskars mentala hälsa står trots allt på spel. För tänk dig själv: vem som helst skulle bli knäpp om de tvingades simma runt i kompakt mörker hela dagarna. Det går kanske an på sommaren, men på vintern? Då är det ju verkligen beckmörkt större delen av dygnet.

 

LED

 

Dåliga fiskägare borde få sina fiskar varma

Förhoppningsvis hör du till den grupp av fiskägare som bara inte tänkt hela vägen vad gäller sina akvariefiskars levnadssituation. Då kan det väl vara förlåtet, om du bara åtgärdar ditt mörka misstag. Men om du tillhör dem som inte förstått att du faktiskt är ägare till en grupp husdjur som behöver tas väl om hand? Då borde du verkligen få dina fiskar varma. 

Som ägare till ett akvarium med fiskar i har du ett ansvar för att dina husdjur mår bra. Och eftersom det finns vissa svårigheter i kommunikationen med just fiskar så behöver du tänka efter själv. Analysera fiskarnas situation och behov, och anpassa din omsorg därefter. 

Fler nyheter