Medelhavet på en tallrik

01 mars 2020 Lily Hansen
Medelhavet på en tallrik

Fylliga såser, underbar pasta och himmelska efterrätter. Tänk dig tomat och en ljuv doft av basilika. Resultatet av grytor som puttrat i flera timmar och färska grönsaker frästa i olivolja och smör. Vad får det dig att tänka på? Visst poppade en bild av italiensk mat upp framför ögonen? Det italienska köket är internationellt känt för sina ljuvliga maträtter. Pizza, lasagne, ravioli, pasta fasole, a la carbonara. Listan är lång. Anledningen till att alla kan njuta av en lasagne är att italiensk mat innehåller färska och enkla ingredienser som vi alla tycker om. 

 

Italienskt igår, idag och imorgon

Det kan faktiskt aldrig gå fel med italienskt till middag. Eller lunch? Det bästa med italiensk mat är att du kan välja det till vilket tillfälle som helst och det blir varken för “vanligt” eller för fint. Det går helt enkelt inte ur modet. Firar du ett speciellt tillfälle passar det jättebra och det går lätt att skapa den där eleganta stämningen. En Vesuvio, till exempel, passar bra att äta när du träffas med vännerna. Pasta och tiramisu går hem när du känner för att äta god mat. Och varför inte boka ett bord på en italiensk restaurang som överraskningsdejt?

 

 

Pizza…That’s amore!

Har det börjat att vattnas i munnen? Tänk dig hur din partner skulle känna sig om du bjöd på en italiensk restaurang? Förutom den goda maten förknippas Italien med romantik och kärlek. Det ska vara mycket stämning med ljus som ger mysigt sken och en rustik men ändå elegant omgivning. En romantisk bakgrundsmusik med fioler och dragspel får inte glömmas bort! Lite som Lady och Lufsen, fast istället för ett par gulliga hundar ute på gatan, föredrar man ett romantiskt par inne på en mysig restaurang. Ett tips på en suverän Italiensk restaurang med äkta passionerade kockar och mysig miljö är Ciao Ciao Quattro.

Fler nyheter