Migrationsrätt på effektivt sätt

11 augusti 2020 jonas olsson

Det pratas ofta om alla flyktingar som kommer hit, men det finns också andra kategorier av utländska medborgare som gärna vill flytta till Sverige. Då behöver de hjälp med migration, alltså rätten att vistas här. Man kan ha släktingar i Sverige eller så har man fått erbjudande om ett bra jobb här.

Många läkare och specialister värvas hit från sjukhus utomlands, och det är många yrkesgrupper som är mycket efterfrågade på den svenska arbetsmarknaden. Om man till exempel anlitar en advokat som är specialist på migrationsrätt i Göteborg, går processen mycket lättare och blir mycket mer effektiv.

Språket är viktigt

Många som flyttar hit och får avancerade jobb vill lära sig svenska så fort det går. Läkare och tandläkare måste kunna prata med sina patienter, och därför vill de komma in i samhället så fort som möjligt. Några förbereder sig genom att läsa svenska i sitt hemland. Migrationsrätt i Göteborg innebär att man får hjälp av en advokat när det gäller att få alla blanketter ifyllda på rätt sätt.

Där får man både tips om hur det går till i Sverige och förslag på vilka ansökningar man ska skicka in. Advokaten är specialist och har hanterat mängder av liknande ärenden. Vissa advokatbyråer har personal som talar svenska, engelska och arabiska.

Hjälp av advokaten och arbetsgivaren

Blir man erbjuden ett toppjobb ställer ofta arbetsgivaren upp med resurser när det gäller utbildning och introduktion i Sverige, kanske även bostad. Det krävs att man har sin försörjning ordnad när man ansöker om att få flytta till Sverige. Annars kan myndigheterna besluta om utvisning. ’

Men det finns stora möjligheter att överklaga felaktiga myndighetsbeslut när det gäller migration. Din advokat vet hur man skriver på rätt sätt när man ska överklaga, och därför ökar sannolikheten att du får hjälp med att stanna i Sverige. Länktips: https://advokatfirmanop.se/sv

Fler nyheter