Olika mål och olika vägar dit

31 januari 2020 Lily Hansen
Olika mål och olika vägar dit

Det är bra att ha mål i livet och en plan för hur man når sitt mål. En riktning som tar en dit man vill och det man vill uppnå och var man vill befinna sig i en viss tidpunkt i livet. Det kan till exempel vara att skaffa familj, resa, jobba som försvarsadvokat eller någonting helt annat. Det skulle också kunna vara att plugga utomlands, till exempel på college eller universitet i USA. Som du kanske känner till är det standard att man för högskolestudier i USA tar ganska höga avgifter från deras studenter.

 

Ett stipendium kan hjälpa på traven

Även om vi i Sverige är bortskämda med Centrala studiestödsnämndens (CSN) ganska schyssta villkor för studielån kan det vara avskräckande att samla på sig stora skulder för att exempelvis plugga utomlands. Du kan dessutom inte låna hur mycket pengar som helst. Att studera på college i USA kan kosta hundratusentals kronor. En hjälp på vägen kan vara att söka stipendie. Ett stipendium kanske inte täcker en hel avgift på det som du önskar pengar till, men kan vara en hjälp på vägen. Det är inte ovanligt att söka stipendier just för utlandsstudier, men även för forskning, resor, hyra eller kultur är vanligt.

 

 

Mängder av stipendier och stiftelser

Det finns en hel oas av olika stipendier man kan söka. Ofta kommer de från olika fonder som man inte ens har hört talas om tidigare. Av den anledningen finns det också flera stipendier att söka som man kanske inte hade en aning om fanns om det inte vore för företag som Global Grant. På deras hemsida hittar man mängder av olika stiftelser. Så oavsett vad just ditt mål är och vad du behöver ett bidrag till, blicka över stipendiemöjligheterna och skriv ihop en ansökan så kanske just din dröm och ditt mål blir verklighet!

Fler nyheter