Prisvärt boende i huvudstaden

01 mars 2020 jonas olsson
Prisvärt boende i huvudstaden

Planerar du en romantisk weekend eller vill du komma iväg med bästa kompisen för lite shopping i huvudstaden? Oavsett vilket, så är det alltid lika snårigt att hitta rätt boende. Att mysa på hotell må vara lyxigt, skrytigt och alldeles, alldeles underbart … men tar också från shoppingbudgeten – eller hur? Med dagens alla bokningssajter är det relativt enkelt att jämföra och hitta prisvänliga boenden och via kartfunktionerna ser du även var de ligger i förhållande till butikerna. Ett hett förslag är att sortera sökningarna på lägsta pris. Behöver ni ett mysigt rum med bra pris så testa ett av stadens alla vandrarhem.

 

Prisvärt och mysigt

Om du inte vet vad ett vandrarhem eller så kallat hostel är. så är det ett enklare hotell, kan man säga. Ibland ingår lakan och handdukar, ibland kan du hyra dessa eller så väljer du att ta med eget för att spara in den kostnaden. På vissa hostel kan du även köpa frukost, men oftast tar man med egen mat från affären och förvarar i kylskåp och lagar egen mat i gemensamt kök eller pentry. Vandrarhemmet kan även vara ett trevligt sätt att träffa nya vänner från hela världen. Vandrarhem kan också vara ett bra alternativ för att kunna resa med familjen på sportlovet eller kanske till påsk.

 

 

Satsa pengarna på shopping och kultur

Visst låter det perfekt? När du åker med bästa kompisen på en shoppingresa så ta in på vandrarhem, boka till exempel Double Room Hostel in Stockholm och mys tillsammans på rummet. Laga mat ihop i köket och samlas i gemenskapsrummet för att glutta på tv. Sen kan ni viska er till sömns i ert alldeles egna rum för två. Här kan ni även lämpa av alla shoppingkassar när ni väljer att gå på restaurang, bio eller kanske kultivera er på ett av stadens alla museum.

Fler nyheter