Redo att visa redovisning

04 mars 2020 william eriksson
Redo att visa redovisning

Delar man upp ordet ”redovisa” i ”redo” och ”visa” får man en ganska passande aning om begreppets betydelse. Det handlar om att vara ”redo” att ”visa” upp någonting. Ofta förknippas begreppet med ett skolsammanhang där man ska ”redovisa” ett skolarbete som man har arbetat med, kanske inför sina klasskamrater och läraren. Att redovisa i skolan är för många förknippat med ångest, nervositet och till och med blod, svett och tårar. Det kan kännas som en traumatisk upplevelse som man behöver träna på ett litet steg i taget innan man känner sig bekväm med att tala inför andra personer.

 

Visa upp resultaten

Redovisning har också innebörden att vara ”redo” att ”visa” upp ett ekonomiskt resultat. Det kan gälla hur företag, föreningar, organisationer eller verksamheter har bedrivit sin ekonomi under det senaste året. I redovisningen framgår det vad man har lagt sina pengar på, vad saker och ting har kostat och vad de slutgiltiga inkomsterna och utgifterna landar på. Inte sällan är det en extern revisor som kommer in och granskar den ekonomiska rapporten och ger sitt perspektiv på hur verksamheten lever upp till sin ekonomiska plan. Det ska sedan kunna vara öppet för till exempel en förenings medlemmar att se dessa resultat och förstå hur ekonomin hänger ihop i föreningen.

 

 

Hjälp med pappersarbetet

Ovanstående del är en grundläggande del inom företagsekonomi och inte helt enkelt för lekmän. Men det finns assistans och hjälp att få när det kommer till att granska sitt företags ekonomi. För man vill ju faktiskt som ansvarig för en organisation eller liknande ha god koll på ekonomin så att verksamheten inte brakar ihop på grund av bristande finansiell kontroll. Driver man en verksamhet i västra Sverige kan man exempelvis få hjälp med redovisning i Göteborg av företaget Mix Bemanning. De tillhandahåller duktiga revisorer som hjälper till med pappersarbetet.

Fler nyheter