Så fångar du de största fiskarna

12 augusti 2020 Lily Hansen

Hur ska man egentligen fånga de finaste, största och häftigaste fiskarna? Ja, inte är det med metspön, flöte och mask i alla fall. Har du tur kanske du kan få en liten abborre på det sättet, men det är nog i så fall bara att slänga tillbaka i sjön. Men kanske kan du fånga de stora fiskarna med hjälp av Flugspön i Göteborg.

Just Göteborg är en klassisk fiskarstad och borde kunna det där med hur man får gammelgäddan på kroken. Eller åtminstone någon fisk överhuvudtaget som inte är en abborre. Ett flugspö kan vara det fiskespö du behöver för just dina fiskeambitioner.  

Sondera terrängen i djungeln 

Har man väl börjat leta efter flugspön slår man sig kanske snabbt för pannan. Inte minst som nybörjare. Väldigt snart blir det klart för en hur många det finns att välja på. Det framstår som värsta djungeln att ta sig igenom alla alternativ. Hur ska man veta vad man ska välja?

Det bästa är såklart att fråga fiskeexperterna, men här är några ord om hur du sonderar terrängen. Dels finns det flugspön som är så kallade enhandsspön, och så finns det tvåhandsspön. Du kan själv räkna ut vad skillnaden dem emellan är. Välj det som känns mest bekvämt för dig.  

Sötvatten kontra saltvatten 

Därefter kan du börja titta på storlek. Med ett kortare flugspö har du god chans att fånga harr, regnbåge eller en god havsöring på kroken. Men är du ute efter större fångst så kan det vara värt att satsa på ett spö med större ryggrad. Inte minst om du ska fiska i saltvatten och göra anspråk på exempelvis lax.

Eller varför inte en stor, tjock och god gädda? De större spöna är ofta också något snabbare än de för sötvattenfiske. Men om du är osäker, fråga en göteborgare. De flesta är fiskare åtminstone enligt ryktena!  

Fler nyheter