Så sköter du ditt hår

11 mars 2019 Matilda Sjöqvist
Så sköter du ditt hår

Det kan ibland vara riktigt utmanande att få sitt hår att se bra ut och för många kräver det åtskilliga minuter varje dag som måste ägnas åt detta. Håret ska tvättas, fönas, stylas, torkas och plattas eller lockas. Det gäller att ha en väl inarbetad rutin för att få hårvården att gå smidigt under vardagarna om man har ett krävande hår. Efter att man varit hos en frisör är håret oftast i bättre skick än någonsin, oavsett om det är en herrklippning eller damklippning man har varit på. Därför blir det extra svårt efter att man tvättat håret första gången efter klippningen att få det lika snyggt fixat igen som det blev hos frisören.

Ett tips är att komma ihåg att fråga frisören vad den gör för något och vilka produkter som används. Eftersom frisören är professionell och enkelt kan avgöra vilka produkter som passar ditt hår är det värdefull kunskap. Om du använder samma produkter i fortsättningen blir det också lättare att försöka fixa till håret så som frisören gör.

Några andra tips för att hålla håret så friskt och fräscht som möjligt är att inte tvätta det för ofta, några gånger i veckan räcker. Dessutom, var försiktig efter att du tvättat det och medan håret är blött. Om du gnuggar det hårt riskerar det att bli slitet i onödan så torka försiktigt och låt det sedan helst självtorka. Ha inte heller alldeles för många olika produkter hemma. Bäst är att hålla sig till ett fåtal som du vet funkar till ditt hår och var inte rädd för att fråga frisören om vilka produkter du bör använda. Ifall du färgar håret är det viktigt att använda schampo och balsam som är färgbevarande för att du inte ska behöva göra om det tidigare än nödvändigt så se till att produkterna är anpassade.

Fler nyheter