Så väljer man rätt golfklubb

12 mars 2020 patrick pettersson
Så väljer man rätt golfklubb

Har man väl börjat spela golf, så finns risken att man förälskar sig i sporten och ägnar stora delar ute på greenen. Då är det förstås fördelaktigt att man trivs i golfklubb man valt. För ofta kostar det en hel del då man som oftast betalar för ett år i taget. Innan man väljer golfklubb kan det alltså vara värt att kolla runt lite. Viktigt är såklart att golfklubben har det just du söker och uppnår dina krav. Är man exempelvis intresserad på att börja i en Golfklubb i Jönköping, så bör man alltså först och främst se till att kolla alternativen i och runt just Jönköping.

 

Testa olika golfklubbar

Är man i stadiet där man är ny inom golfen och ännu inte är medlem i en golfklubb, eller helt enkelt bara vill byta från en golfklubb till en annan, så är ett bra tips att testa sig runt lite. På nästan alla golfklubbar kan man testa banorna utan att behöva betala särskilt mycket. Ett tips är att ta en månad där man testar och jämför olika golfklubbar med varandra. Hur är kvaliteten på banorna, finns det möjlighet att öva sina utslag, finns det möjlighet att äta? Var kritisk och skriv ner. Jämför i slutet på dagen priset med kvalitén och gör en bedömning.

 

 

Pris kontra kvalitet

Ofta är priset för ett årsmedlemskap ganska dyrt, dock så möter ofta priset kvalitén. I frågan om pris är det helt upp till en själv att avgöra om det är värt det. Ett tips är att inte välja en alltför dyr golfklubb om man ändå inte kommer ha råd att utnyttja dess fulla potential. Det vill säga; har man ändå inte råd att hyra fina golfbilar eller ta del av en finare lunch, så bör man inte skaffa sig ett medlemskap på en golfklubb som erbjuder just detta.

Fler nyheter