Samling under ljuset

11 december 2019 Mikael Barani
Samling under ljuset

Ljus. Är det något som vi människor för med oss vart vi än kommer så är det ljus. 
Från början var förstås ljus synonymt med eld. Denna källa till värme som har låtit oss människor laga mat, skydda oss från faror och sprida ljus över de mörkaste vrår på tidigare outforskade delar av världen.

Utan en ljuskälla utöver solen blir världen extremt begränsad. Det är lätt att ta lampor för givna, men testa att släcka ned hemma hos dig i en timme eller så. Speciellt om du har mörkläggningsgardiner eller bor ute på landet. Inte så enkelt att ens hitta till toaletten va?

Nej, det är bara att vara glad och tacksam för att vi en gång i tiden upptäckte elden. Eller att den upptäckte oss. Och att vi senare fann elektriciteten.
Livet, som vi känner till det idag, hade varit omöjligt utan dessa två saker. 

Det är i sällskap av värme och ljus som vi samlas kring köksbordet i dessa mörka och kalla tider. December är här i full kraft och med sig har månaden kyla och snö. Att få samlas i goda vänners lag är något av de trevligaste som finns för att mota bort mörkret.

Nu när det lackar mot jul så vill vi kanske också ge sammanhanget en extra dimension. Varför inte ge bort en snygg lampa från AndLight i julklapp till någon som du tycker om. Lamporna från danska &tradition är riktigt fina och förgyller vilket rum som de än placeras i: https://andlight.se/shop/tradition-620c1.html

Om man ändå ska sitta och mysa, varför inte göra det med stil?

Även om det snart sakta kommer att bli ljusare och ljusare så kommer vi ändå länge få vandra i mörker och kyla. Så det gäller att se till att man gör det bästa av det och sprida lite vinterglädje och värme.

Fler nyheter