Sjung den tidiga morgonens lov!

31 augusti 2019 Mikael Barani
Sjung den tidiga morgonens lov!

Solen har knappt gått upp och daggen samlas på skorna. Det är knappt så att fåglarna har börjat kvitta än.
Det är något speciellt med att gå upp före alla andra och njuta av dagen, just när den börjar. Speciellt om man passar på att även klämma in ett träningspass medan man är ute i den arla sensommaren. 

Visst kan det vara kämpigt att släppa sig upp, men det är alltid värt mödan efteråt. När man står där, i lugnet efter en löptur i skogen, ja då är det bara att njuta av prestationen. Medan majoriteten av samhället knappt har vaknat än, så har man själv redan åstadkommit något rejält.
Så känns de i varje fall som. Ja det är inte utan att man tycker att man redan har presterat nog för dagen – bara för att man gått upp före alla andra och svettats i det fria.

Då kan man stå ut med att det kanske inte än är tipp-topp i huset som man just har flyttat in i. Eller att trädgården skulle behöva lite kärlek. Framför allt gräsmattan som lämnats vind för våg av förre ägaren.
En genväg är förstås att beställa en rulle nytt gräs från https://turfman.se/. Det är en väldigt smidig lösning för den som inte vill göra sig omaket att så en helt ny matta.

Sedan är det bara att släppa ut barnen så att de får njuta av en ordentlig grönyta på tomten. Detta är en investering som med andra ord återbetalas rätt snabbt i form av livskvalitet och härliga stunder tillsammans med nära och kära.
Dessutom kan man ju passa på och bygga ett litet utrymme för utomhusträning. En liten ruta av trä med gummimattor på.
Det blir en sådan där vardagslyxig grej som man kommer att njuta av i många år. Först lite kettlebells och sedan rundar man av med kaffe i det gröna.

Fler nyheter