Skor för glada barn

14 augusti 2019 jonas olsson
Skor för glada barn

Bland det finaste vi har här i världen är våra barn. De är vår framtid och deras lekfullhet och fantasi är inspirerande. I barnens vardag blir det en hel del lek och spring och för att de ska kunna springa runt och utforska världen behöver de bra skor. Men i en djungel av skor och återförsäljare kan det var riktigt klurigt att veta vilka skor som är de rätta. 

 

Vilka skor är bra?

Det är såklart högst individuellt vilka skor som man upplever som bekväma och snygga. När det gäller barn är det extra viktigt att skorna är funktionella och anpassade efter rådande väder medan skornas utseende sällan är prio ett. Men om skorna råkar vara i barnets favoritfärg skadar det inte direkt. 

Det svenska vädret varierar mycket mellan årstiderna och det är därför viktigt att ha flera skor att byta mellan beroende på väder och temperatur. Under hösten och vintern när det är kallt och snöigt är det att rekommendera att välja ett par rejäla stövlar eller kängor. Skorna bör vara vattenavvisande. Under våren och sommaren är det bra med bekväma sneakers i material som andas. Det är helt enkelt viktigt att välja skor efter väder och situation.

När man ska vara ute och leka är det bäst att ha skor som går att spänna fast. Gummistövlar och liknande ramlar lättare av och då kan barnet göra sig illa. Gummistövlar är dock bra i riktigt regnigt väder eftersom de håller fötterna torra. 

Rätt skostorlek för komfort

För att mäta barnets fot och se till att man köper rätt skostorlek är det klokt att gå till en skobutik och låta personalen mäta barnets fötter. Det går även att mäta själv hemma med ett måttband. Man mäter då från hälen till där tån är längst. Drömskor.se är en hemsida som säljer barnskor från kända varumärken. Läs mer och köp skor här: http://www.dromskor.se/

Fler nyheter