Ta tag i barndomsdrömmen

28 april 2019 Martha Andersson
Ta tag i barndomsdrömmen

Var du ett av alla de barn som prenumererade på ”Min Häst” och på sommarlovet plöjde hästbok efter hästbok? Som drömde om en egen häst, men visste att det var omöjligt? Som på sin höjd gick någon ridkurs-termin här och där, när ekonomin hemma tillät? Barndomsdrömmar slumrar till, men de dör aldrig helt. Och det är heller aldrig för sent att ta tag i en barndomsdröm. Så länge du lever fortsätter du utvecklas. Det är bara dumt att tro att du skulle stanna av, bli en ”klar” människa utan barnsliga fantasier för att du till exempel har fyllt 18 år, fått barn eller till och med gått i pension. Den ”klara” människan finns inte. Så fortsätt drömma och utvecklas. 

Ett sätt att ta tag i barndomsdrömmen kan vara att boka in ett ridläger för vuxna under sommaren, en eller ett par veckor. Det finns många typer av organisationer och ridskolor som anordnar den typen av evenemang. Då kommer du verkligen in i det och får leva drömmen fullt ut tillsammans med andra som är på samma nivå som du, som också drömt. Du kommer snabbt se framstegen i din ryttarteknik och din hand med djuren!

Om du än mer vill, så att säga, suga på karamellen, finns såklart alltid alternativet att gå en terminskurs. Det finns ridkurser i Stockholm, Göteborg och i stort sett överallt i landet. Går du en terminskurs och rider, låt säga en gång i veckan, märker du kanske inte framsteg lika snabbt som om du åker på en intensivkurs – men däremot får du lyckan och chansen att en gång i veckan, mitt i den grå vardagen, utvecklas lite bit för bit.

Till alla er som drömt om en egen häst: det blev kanske inte så, men det är inte försent att lära sig rida för den sakens skull! Ge dig själv den gåvan. 

http://www.swartlingsridskola.se/

 

Fler nyheter