Tandreglering - för att våga le

Tandreglering – för att våga le

Drömmer du om att ha ett leende som i tandkrämsreklamen? Jämnt och fint, där alla tänder sitter precis där de ska… Det kan faktiskt vara möjligt! Även om du har tänder som pekar åt olika håll idag, så kan en professionellt utförd tandreglering faktiskt få dem att sitta så där fint på rad. Det är inte bara för utseendets skull det är bra att ha jämna tänder. Det är också mer hygieniskt, eftersom det är lättare att rengöra dem om de inte gömmer sig bakom varandra. Dessutom minskar risken för exempelvis bettproblem.

 

 

Hur går det till?

 

Man börjar alltid med en konsultation. Där bedömer de dina tänder och vad som behöver göras. Du får all information du behöver, och ni bestämmer tillsammans hur ni ska gå vidare. Vid nästa besök sätts tandställningen på plats. Det gör inte ont, men det kan förstås kännas lite ovant och konstigt att ha den i munnen. Återbesök görs sedan under hela tiden du har tandställningen, cirka var tionde vecka. Behandlingen brukar pågå i minst 1,5 år, oftast längre, för att få bra resultat.

Efter behandlingen får du gå på ett par efterkontroller, och för ett bestående resultat kan du behöva använda en bettskena ibland.

Olika typer av tandställningar

 

Det finns olika typer av tandställningar. Beroende på vilken korrigering du behöver, och vad du föredrar, kan ni välja vilken typ ni ska använda. Det finns faktiskt tandställningar som inte syns, som antingen är en helt genomskinlig, tunn formgjuten skena, eller en traditionell räls, fast på insidan av tänderna. En tandregleringsklinik som är specialister på alla typer av tandställningar är Le Tandreglering, och dem hittar du på http://www.letandreglering.se/. Det är viktigt att välja en klinik som förutom att de har lång erfarenhet, också ger ett bra bemötande. Du kommer ju att träffa dem regelbundet under en lång tid.