Tid för att koppla från mobilen

10 mars 2020 patrick pettersson
Tid för att koppla från mobilen

Det är viktigt att lära barnen att njuta av naturen och att koppla bort den digitala världen då och då. Teknologin är väldigt praktisk, men det är väsentligt att låta barn få tillgång till sin egen kreativitet. Ett sätt är att låta dem spendera mer tid utomhus. Det finns skolor i Malmö med en sådan inriktning. Enligt specialisterna är det hälsosamt för både sinne och kropp att få vara ute i det fria. När man är i direkt kontakt med till exempel gräs och jord så hjälper detta att bl.a. sänka stressnivån. Att lära barnen att tycka om utflykter i tidig ålder kommer att hjälpa dem att få en känslomässig stabilitet och mer hänsyn till klimatet och deras omgivning.

 

Att hitta tiden

Det är nyttigt att göra dessa utflykter som familj. Ibland räcker dock inte tiden till så mycket som man önskar, och promenader, lek eller utflykter varje vecka kanske inte blir möjliga. Men en skola i Malmö kan ta med barnen på utflykter ute i naturen även när föräldrarna inte har tid. En längre utflykt kräver specifika kläder beroende på vädret, matsäck och diverse andra förberedelser. Men skolan i Malmö kan också erbjuda en kort promenad, en halvtimme ute i lekparken eller att gå ut och leka i skogsgläntan. Det handlar om korta men återkommande små stunder.

 

Man in Black and White Polo Shirt Beside Writing Board

 

En del av undervisningen

Du kan se till att dina barn får så mycket friluft de behöver även när du inte är närvarande som till exempel när de är i skolan i Malmö. Det finns skolor som är fokuserade på att ge sina unga elever lika mycket undervisning ute som inne. Söker du en sådan skola i Malmö kan du hälsa på I Ur och Skur Skabersjöskolan. Lärarna på skolan njuter av att lära och tycker att utemiljön öppnar sinnet för en mer pedagogisk undervisning.

Fler nyheter