Tips inför jakten

04 mars 2020 jonas olsson
Tips inför jakten

Solen har nyligen gått upp och hittar sin väg mellan trädkronorna, fåglarnas kvitter studsar mellan trädkronorna och marken börjar långsamt värmas upp. En dimma stiger upp från den daggiga marken – skogen har nyligen vaknat men jägaren har varit vaken länge. För en jägare så är gryningen en helig tid och ett måste att uppleva om man vill lyckas med sin jakt. Genom att kliva upp tidigt ger man sig själv bästa möjliga start på jakten, men förutom detta så krävs också rätt vapen och rätt utrustning. Jakt är ingen materialsport, men rätt utrustning kan göra skillnad.

 

Rätt utrustning gör skillnad

När det kommer till utrustning, så är det nog många som skulle påstå att det inte gör särskilt stor skillnad. Men rätt utrustning kan både göra jakten lättare och mer bekväm. Något så enkelt som att ha med sig en trebenspall ut i fältet kan rädda dagen. Något alla jägare borde investera i är en bra jaktkniv, ett bra vapen och en ordentligt fodrad jaktväst med bra fickor. Med rätt inställning och bra utrustning kommer man långt, men självklart behövs det också rätt kompetens om jakt för att man ska lyckas.

 

 

Studera djuren och lär av dina misstag

För att ha så stor chans att lyckas med jakten som möjligt krävs rätt kompetens och rutin. Rutin ges bara till den lyhörde, till den som lär av en mindre lyckad jakt. Därför bör man ta till vana att efter varje jakt fundera över hur djuren rörde sig och varför. På så vis ökar chanserna att man lyckas bättre nästa gång. Utöver att studera djurens sätt att röra sig så finns det mängder med andra sätt att öka sina chanser. Man kan läsa jaktmagasin, forum eller gå med i grupper. Den påläste jägaren som lär av sina misstag är ofta den bästa.

Fler nyheter