Tungt och långt

13 februari 2020 Lily Hansen
Tungt och långt

Om man ska lyfta något som är väldigt tungt eller som ska lyftas långt eller högt, så väljer man ofta att nyttja en mobilkran. Mobilkranar i Västerås som http://www.vigoandersson.se/ kan hjälpa såväl företag som privatpersoner när det gäller denna typ av lyft. Det kan antingen vara lyft som är tillfälliga eller som är så pass otillgängliga att man inte kan använda någon annan typ av maskin eller kran för lyften. Eller så ser man fördelen med att istället för att använda en fast monterad kran, använda en som man lätt kan förflytta.

 

Vilka projekt man använder mobilkranar till

En mobilkran kan användas till att lyfta upp maskiner eller material ur hål i marken. Det kan vara material som ska förflyttas över mark som inte är körbar. Reparatörer, montörer eller renhållningspersonal som behöver komma utföra arbete högt upp på en byggnad. Fasadarbete där fasadelement ska lyftas upp och hållas uppe under tiden som de monteras på plats. Mobilkranar kan även användas till att montera fasta kranar, då mobilkranar finns i modeller som är lika höga, eller högre, än många fasta kranar.

 

 

Vad är en mobilkran?

En mobilkran är ett stabilt fordon som själv kan förflytta sig från plats till plats. På grund av sin tyngd och storlek, och sin klassning som motorredskap, får den inte färdas i mer än 30 kilometer i timmen. Mobilkranens enda funktion är lyft så i skillnad mot kranbilen så har inte mobilkranen någon last-yta och kan endast frakta sig själv. En mobilkran åtföljs av en lastbil som fraktar den utrustning som mobilkranen behöver för att kunna utföra lyften. Det består av jibben, eller delar av den, samt de motvikter som behövs för att inte mobilkranen ska tippa vid tunga eller långa lyft. Efterföljande bil fraktar även den lyftutrustning som mobilkranen kommer använda, som till exempel person-korg, pallgafflar, självtömmare eller betongbasker.

Fler nyheter