Vad innebär en fettsugning?

01 mars 2020 Lily Hansen
Vad innebär en fettsugning?

Vad innebär det egentligen att få en så kallad fettsugning utförd? Går det att göra var som helst på kroppen och gör det ont? Ja, dessa frågor är helt befogade och ska naturligtvis besvaras. Det finns lite olika tillvägagångssätt när det gäller just fettsugning, men en av de nyaste metoderna ska vara helt smärtfri. Denna metod kallas lipomatic och har en teknik som ger bevisade resultat att på ett effektivt, säkert och smärtfritt sätt utföra borttagning av oönskade fettdepåer. Denna typ av behandling utförs med hjälp av lokalbedövning, då det är bäst att utföra den utan narkos, eftersom man vill undvika de risker som sövning medför. 

 

Vad kan man fettsuga?

Egentligen så går det att göra en fettsugning var man än önskar, där man har oönskade fettmängder eller depåer av fett. Men de allra flesta som kommer in och vill ha en fettsugning utförd har enligt dem själva för mycket fett specifikt runt mage, lår och rygg. Sedan går det alldeles utmärkt att även fettsuga höfterna, armarna, bröst, dubbelhaka eller mage. 

 

 

Flytta fettet från ett ställe till ett annat

Många som kommer in och vill göra en fettsugning idag, runt magen till exempel, kan gärna tänka sig att fylla ut något annat ställe på kroppen. Det är ofta så det går till, och på så vis så får man två behandlingar i en, genom att ta bort fettet från ett ställe och sätta in det någon annanstans, två flugor i en smäll kan man säga. När fettsugningen utförs så för man in vibrerande kanyler som löser upp fettet och därefter går det att suga ut fettcellerna genom samma kanyler. Maskinen som behöver användas för denna typ av behandling, hanteras av en kirurg som vet hur det går till. Maskinen har ett säkerhetssystem för att skydda nerver och muskelvävnad, så de inte skadas under proceduren.

Fler nyheter