Vad som händer vid en trädbesiktning i Malmö

28 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Kanske har du hört talas om att det finns trädbesiktning i Malmö och undrat över vad det är? Kanske har du hört att den utförs av en arborist, och inte blivit mycket klokare av det. Det uppstår fler frågor än svar från det. Frågor som det är dags att reda ut nu.

Om du har en trädgård med några träd, då kan du ha nytta av både en arborist och en trädbesiktning i Malmö. För att förklara det enkelt: träden är patienter, arboristen är deras doktor och trädbesiktningen är undersökningen som doktorn genomför.

Vilka recept kan doktor arboristen ge till ett träd?

Om man drar liknelsen mellan en arborist och en läkare vidare så är första steget helt enkelt bara att besiktiga trädet. Se efter hur det mår och göra lite olika tester. Utifrån det kan man ställa en diagnos. Och precis som hos en läkare får du som “vårdnadshavare” ta beslut om hur du vill gå vidare.

Är trädet sjukt? Går det att bota enkelt? Eller är det svårt? Är det så illa att det måste sågas ner? Allt sådant är vad du får reda på av en arborist efter att denne gjort en trädbesiktning på ditt träd.

 

trädbesiktning Malmö

 

Hur botar man ett träd?

Det finns sedan olika saker en arborist kan råda dig att göra eller som du kan anlita denne att göra. Kanske handlar det om att beskära några grenar så att lövverket blir glesare. Eller ta bort döda grenar så att de inte dränerar resten av trädet på näring.

Kanske är det nedtagning som krävs. Det kan vara för att trädet är sjukt och hotar med att smitta närliggande träd. Det kan också vara för att det står nära dina egendomar och är i så dåligt skick att det vid nästa höststorm hotar att falla över hus, bil eller annat av värde. 

Fler nyheter