Välbehövlig variation med konferens

04 mars 2020 william eriksson
Välbehövlig variation med konferens

Att få åka iväg på konferens med jobbet kan vara ett härligt, frigörande, och kanske till och med nödvändigt, varierande inslag i den trista jobbvardagen som annars lätt kan riskera att bli grå, tråkig, stel och rutinmässig. Alla mår nog lite bra av att byta miljö ibland, bryta mönster och göra någonting tillsammans i arbetslaget. Att åka på konferens kan vara ett exempel på någonting som erbjuder just det. Dessutom erbjuder det en chans att umgås med kollegor i ett annat sammanhang och en annan miljö än arbetsplatsen. Vissa sidor av kollegor kommer fram som du aldrig hade fått se annars.

 

Stärk er tillsammans i kollegiet

När man är iväg på konferens är det vanligt att vara borta åtminstone en natt. Ofta är man fast på ett hotell eller annan anläggning, beroende på var arbetsgivaren har valt att förlägga konferensen. Finns det tillgång till alkohol kan både det ena och det andra hända, så var försiktig och tänk på att ni trots allt jobbar tillsammans. Konferens är även ett utmärkt tillfälle för fortbildning och att tillsammans i kollegiet stärka sin kompetens och utvecklas kollegialt. Det finns med andra ord enorma fördelar med att åka iväg från jobbet ett par dagar på konferens.

 

 

Lägg vikt vid plats för konferensen

Var man väljer att förlägga sin konferens är naturligtvis direkt kopplat till upplevelsen. Det kan vara en fördel att komma bort från stan och omringa sig av natur och vatten. Om kollegorna i ditt arbetslag tycker att det är bra idé kan de till exempel kolla in alternativ på Konferens i Värmdö utanför Stockholm som erbjuder härlig skärgårdsmiljö. Men samtidigt kan det ju vara fördelaktigt att man enkelt kan ta sig därifrån. Det ska inte förglömmas att många av dina kollegor kanske har familjer och att saker och ting kan uppstå i livet även utanför konferenslokalerna.

Fler nyheter