Det viktiga underhållet

07 mars 2020 patrick pettersson
Det viktiga underhållet

Att arbetet flyter på utan avbrott är självklart av stor vikt oavsett vilken bransch man jobbar inom. Maskiner ska fungera, fordon ska rulla, utan avbrott och produktionsbortfall. Allt måste vara i trim och hållas efter innan saker och ting bryter samman och man står där och rullar sina tummar medan man väntar på reparatörer. Det bästa sättet att undvika sådana irriterande episoder i det dagliga arbetslivet är att se till att underhållet fungerar. Om man byter ut det som kan gå sönder innan det går sönder, och ser till att allt som behöver vara påfyllt är påfyllt, kan man hålla produktionen rullande utan avbrott.

 

Håll koll under huven

Även om allt verkar lugnt på utsidan så kan saker och ting vara på väg att braka ihop på insidan. Filter sätts igen, slangar och slangkopplingar slits ut och vätskor och oljor dunstar och ångar bort. Är man lite fiffig ser man till att det finns ett underhållsschema för vad det nu är för maskin eller fordon man är beroende av. Där man med lagom tidsmellanrum ser till att hålla koll på alltifrån filter och slangkopplingar till olje- och vätskenivåer. Det är ett billigt och effektivt sätt att hålla allt igång.

 

 

Se till att allt går som smort

Regelbunden smörjning av maskiner och fordon är något som inte ska underskattas. Om smörjningen inte fungerar som den ska och ses efter i tid kan man få verkligt obehagliga överraskningar och få punga ut med en massa reparationspengar i onödan. Så håll koll på olje- och fettnivåer. Se till att fylla på med de rätta sorterna i rätt tid. Proffsbutiker kan ofta hjälpa till med de mest sällsamma smörjmedel och olika ovanliga oljor som man kan behöva. De kan dessutom ofta vara behjälpliga med allehanda andra funderingar och behov man kan ha när det gäller det viktiga underhållet.

Fler nyheter