Ford – ett klassiskt märke med användbara modeller

25 februari 2020 Cecilia Olsson
Ford - ett klassiskt märke med användbara modeller

Vid behov av en ny bil så kan det kännas väldigt svårt att välja bland alla märken och modeller som finns. Det första man bör fundera på är vad man har tänkt använda bilen till. Ska man använda den till att köra ungarna till skolan, aktiviteter och vänner, samt storhandlingar då och då så kan det bästa vara en säker bil med bra lastutrymme. Ska man ha den som firma bil och frakta verktyg med mera mellan jobb så kan en skåpbil vara det bästa alternativet och ska man mest bara ta sig mellan jobbet och hemmet så är en bekväm och bränslesnål bil en bra lösning.

Ett märke som har bilmodeller för alla tillfällen är Ford. Ford grundades i USA år 1903 och kan idag räknas till världens femte största biltillverkare. År 1930 invigdes Sveriges Ford fabrik i Stockholms Frihamn, den flyttades dock år 1994 till Sollentuna. Ford tillverkar idag flera modeller, bland annat har de den väldigt populära Ford Transit. Ford Transit är med många finesser och väl tilltaget lastutrymme en mycket bra företagsbil. Ford Galaxy är en modell som bland annat har en handsfree-baklucka som gör att man kan öppna den utan att behöva ställa ner matkassar eller packning på marken. Den har dessutom flexibel säteslösning för upp till sju personer, med andra ord är den en perfekt familjebil. 

Om det finns behov för en Ford verkstad i Stockholm så kan man besöka Vallentuna Motor. Förutom Ford assistans och service har Vallentuna Motor de ovannämnda Ford modellerna samt ännu fler. Vallentuna Motor etablerades år 1955 och är stolt auktoriserad återförsäljare av nya Ford person- och transportbilar. De erbjuder både privatpersoner och företagare helhetslösningar i deras fullserviceanläggning. Vallentuna Motor erbjuder bilförsäljning av nytt och begagnat, verkstad, reservdelar samt tillbehör. De har även ett mycket brett sortiment av begagnade Ford person- och transportbilar, alla med garanti.

Fler nyheter