Kaffe är kultur med lång historia

Kaffe är kultur med lång historia

Kaffe är en av världens mest spridda och kända drycker. Enligt legenden var det en fåraherde på den afrikanska kontinenten som upptäckte kaffebönans egenskaper på 800-talet. Sedan dess har tillrednings- och bryggningsmetoder varierat och utvecklats. 

 

Det var i början av 1700-talet som man i Frankrike började mala kaffebönorna i stället för att använda dem hela eller krossade. De malda bönorna placerades i någon form av silduk som sedan lades i hett vatten. I Italien gjordes försök med att använda vattenånga under högt tryck och på 1800-talet var espresson född.

 

 

Gott kaffe på jobbet

 

Idag förväntar vi oss gott kaffe såväl hemma som på andra platser, exempelvis på jobbet där man nu för tiden hittar riktigt bra kaffe. Vanligare blir också att företag använder sig av kaffemaskiner för uthyrning för att ha gott kaffe lättillgängligt. 

 

I Sverige, som är ett av de länder i världen där det konsumeras mest kaffe, dricker man i genomsnitt tre koppar kaffe om dagen. Och de där stunderna på dagen då man kan sätta sig med en kopp, kanske från kaffemaskinen på jobbet, är viktiga. När man har tillgång till en kaffemaskin finns som regel ofta en rad valmöjligheter. Att på rasten göra en kort resa till Italien med en cappuccino är inte fel.

 

När inget annat duger

 

När man letar efter olika lösningar och exempelvis funderar på Kaffemaskiner uthyrning i Örebro, finns ett företag som specialiserat sig på uthyrning av olika slags maskiner. Det ger kostnadskontroll samtidigt som man vet att personal och kollegor håller såväl humör som effektivitet på topp. Kaffet har ju den effekten och alla vet alltför väl vad som händer när kaffet är slut, eller inte smakar riktigt gott. Man kanske är bortskämd, men har man en gång lärt sig hur kaffe ska smaka är det svårt att nöja sig med något sämre.