Sjung om studentens lyckliga dar

04 mars 2020 patrick pettersson
Sjung om studentens lyckliga dar

Ungdomar som står i sina nya fina kläder på skoltrappan med studentmössorna stolt på huvudet sjunger om studentens lyckliga dar, och hur bra de är som tagit studenten. Sedan i folkhavet omkramade av de nära, med halsar som pryds av mängder med band med gosedjur och skämtattiraljer av olika slag. Skratt. Uppsluppna hejarop. Stolta föräldrar. Mormor och farmor och morbröder och kusiner och kompisar och grannar och alla som känner studenten och vill vara med att fira, väntar nu på att få fortsätta fira ungdomarna med mat och dryck. Men hur ska man få plats med alla där hemma?  

 

Plats till festen

När utrymmet är alldeles för litet för festen så finns det sätt att lösa det på ett både enkelt och mycket trevligt sätt. Tältuthyrning i Göteborg finns tillgängligt när man ska ha en fest eller ett event men inte har tillräckligt med plats för sammankomsten själv. Det finns tält som är såväl för mindre sällskap som de tält som rymmer hela släkten, vänskapskretsen och merparten av grannarna också. Och vill man så kan man även passa på att hyra möbler samtidigt, så man har någonstans att placera festdeltagarna under partyt.

 

 

Vackert som väderskydd

Tältuthyrning har bara vanliga rektangulära tält i standardfärger, tror många. Men då tror man fel. Tält finns att hyra såväl fyrkantiga som sexkantiga, åttkantiga och runda. Med enkla former och med tinnar och torn, som ett cirkustält, och med draperingar av alla de slag, så tältet ser ut som ett smycke i sig själv. Man kan få tält som är helt täckta, eller tält som har fönster av olika slag, så att det känns som om man sitter mer i en vinterträdgård. Inreder man med mattor, filtar, ljus, draperier och gröna växter, kan man få den där romantiska känslan av ljumma nätter på sydligare breddgrader med syrsors sång i bakgrunden.

Fler nyheter