Stora drömmar kräver stora åtgärder

11 augusti 2019 william eriksson
Stora drömmar kräver stora åtgärder

Funderar du på att öppna frisörsalong, livsmedelsbutik, eller kanske restaurang? Det är mycket som ingår i planeringen när man ska starta eget företag, och särskilt när det gäller ett som ska erbjuda bra service till många personer samtidigt. Att alla ska betala för sin service är självklart, du jobbar ju inte för ro skull, utan för att du vill tjäna pengar. Men har du tänkt på hur du ska organisera det där med betalningarna? Ett bra kassasystem bör ingå i din planering – för inte ska kocken behöva rusa ut ur köket för att ta betalt varje gång en gäst reser sig för att gå!

 

Kassasystemet – en självklarhet

“Det är ju klart att jag ska skaffa kassasystem”, kanske du tänker då. “Dumt vore det väl annars. Jag måste bara hitta en bra leverantör.” Du har kommit rätt! Följande tips kan hjälpa dig hitta rätt:

  1. Avgör affärsmodellen och sätt upp en budget.
  2. Kontrollera att systemleverantören är pålitlig och kan sitt, något du får reda på genom gratistjänster på nätet, eller genom en längre avgiftsbelagd rapport.
  3. Vad ska kassasystemet göra för dig? Se till att den modell du funderar på verkligen kommer att spara tid för just det du sysslar med.
  4. Kontrollera kassasystemets kompatibilitet med dina andra system.
  5. Samla tips: vad rekommenderar andra i din bransch? 

 

 

Ett steg framåt

Kassasystemet är överlägset det vanligaste kassaregistret på flera sätt. Hårdvaran består vanligtvis av en dator med pekskärm som enkelt kan användas vid kassadisken, medan mjukvaran optimerats för att ge utökad funktion. Systemet kan hantera lagerföring, prissättningar, uträkningar… Ska dina gäster dela på notan? Kassasystemet tar hand om räkningen! Sparad tid är också ett plus, eftersom kassasystemet även kan inneha funktioner som att sammanställa försäljningsrapporter, lagerrapporter och spara tid med bokföringen i stort. Ta steget framåt och välj kassasystemet som passar din verksamhet bäst!

Fler nyheter