Ta hand om dina ögon

04 mars 2020 jonas olsson
Ta hand om dina ögon

Har du varit hos optikern på länge? Det är ett besök som är lätt att försumma, men faktum är att du som är linsbärare på heltid bör kontrollera din ögonhälsa så ofta som var sjätte månad. Om du endast bär linser dagtid är det lagom att gå ungefär en gång om året. Även om man inte har några kända synfel bör man besöka optikern med jämna mellanrum, och ett lagom intervall är då vart tredje år, på ett ungefär. Det finns ett stort utbud av optiker runt om i landet, och därför kan det vara en idé att fråga runt bland familj och vänner, eller söka upp recensioner på nätet, när det är dags att bestämma sig för vilket ställe man ska gå till.

 

Känn efter hur dina ögon mår

Idag är vi många som spenderar stora delar av dygnet framför vår dator eller mobil. Om du upplever att ögonen känns torra kan det mycket väl bero på din skärmtid. När vi sitter framför skärmar tenderar vi nämligen att blinka mer sällan än vi skulle behöva, vilket leder till torrhet. Detta kan man behandla med hjälp av ögondroppar, som finns att köpa hos valfri optiker. Men bättre är förstås att förebygga problemet genom att ta regelbundna pauser från datorn eller mobilen.

 

 

En plats för förnyelse

För oss som bär glasögon är optikern såklart mer än en plats för hälsoundersökningar och annat nödvändigt ont. De flesta butiker har även ett stort urval av glasögonbågar i olika former och färger. Glasögon har också sitt speciella mode. Ibland kan man vilja byta ut sina nuvarande glasögon för ett nytt par, bara för nöjes skull, som när man klivit in i en ny livsfas och vill förnya sig även till det yttre. Det finns ett par riktigt bra Optiker i Södertälje som gärna hjälper till när det är dags.

Fler nyheter