Viktigt att ha rent hemma

12 augusti 2020 Lily Hansen

Det är viktigt att vi trivs och mår bra i vårt hem och att det är rent och städat. Då blir det den där platsen där vi kan slappna av och ladda batterierna för att orka med allt det som ingår i livet och vardagen.

Men det kan vara svårt att ibland hinna med att sköta disk, städning och tvätt samtidigt som man ska finnas där för familjen men även orka prestera på arbetet. Att då ta hjälp av ett städbolag med hemstädningen kan göra att man får den där lilla extra tiden man behöver. Man slipper stressa och kan istället ägna mer tid åt barnen och de saker man tycker är viktiga i livet.

Behovsanpassad städning

Allt fler familjer har upptäckt fördelarna med att ta hjälp med städningen. Städbolag i Malmö och på många andra orter erbjuder anpassad städning efter hushåll. Vissa familjer behöver bara städhjälp varannan vecka medan andra vill ha oftare. De flesta städbolag erbjuder dessutom flera extra tjänster som man kan köpa till.

Det kan vara fönsterputsning, avfrostning och rengöring av kyl och frys invändigt, hjälp med tvätt och strykning, trädgårdsskötsel med mera. Tjänsterna skiljer sig lite mellan de olika städbolagen, så fundera först över vad ni vill ha hjälp och hur ofta ni vill ha städat.

Nyttja RUT-avdraget på städtjänster

Ibland är det svårt att veta exakt hur mycket städning man behöver. Eftersom man många gånger prenumererar på städtjänsten kan det vara enklast att börja lite lätt och sedan eventuellt utöka tjänsten om man märker att det behövs mer. Idag kan man använda sig av RUT-avdraget då man köper städtjänster.

Fråga ett par olika städbolag om offerter, men ta inte bara hänsyn till pris. Ett väldigt lågt pris kan vara en indikation på att företaget är oseriöst och inte betalar sin personal rättvisa löner eller inte gör ett bra jobb. 

Fler nyheter