Ljuvliga blomster av alla de slag

06 februari 2020 william eriksson
Ljuvliga blomster av alla de slag

Att åka till en handelsträdgård är som att komma till en dröm, med det överdåd av växter och färger av alla de slag. Bara doften kan nästan vara bedövande, när man passerar partiet av kryddörter eller rosor. Handelsträdgården har allt man kan önska sig för trädgården såväl när det gäller växter som olika typer av utsmyckning som dammar, krukor, statyer och eldkorgar. Och riktigt stora handelsträdgårdar kan även ha avdelningar för utemöbler och grillar. Så allt man kan tänkas vilja ha och behöva till sin trädgård kan man hitta i en handelsträdgård.

 

Trädgårdsarbete och planering

En handelsträdgård har inte bara kunder som är privatpersoner utan dit går även personer från alla möjliga yrken som till exempel trädgårdsdesigners, trädgårdsanläggare, arborister och alla andra yrken som arbetar med trädgårdar. Det är alltså en perfekt plats för företag att hitta kunder och för kunder att få tips om företag som kan passa när man behöver hjälp. Stubbfräsning är ett exempel på hjälp som man behöver sällan och som få företag åtar sig att hjälpa till med, eftersom man behöver rätt kunskap och speciellt rätt verktyg för att kunna utföra det på ett enkelt, snabbt och säkert sätt.  

 

 

Var en handelsträdgård ligger

De traditionella handelsträdgårdarna låg förut oftast utanför städerna och hade plantor, träd och buskar såväl i krukor som planterade i långa rader direkt i marken på en stor bit mark vid sidan om. Men idag finns det handelsträdgårdar även inom tätbebyggt område i industriområden och villaområden till exempel. Det är för att komma närmare sina kunder och underlätta besök och hemförsel av växter, även för de som inte har bilar att tillgå. Det är inte viktigt för en handelsträdgård att ligga ute på landet för att växter ska må bättre utan det är helt beroende på var man hittar en tomt som är tillräckligt stor för verksamheten. 

Fler nyheter